Annons

Svenskhoppets Wimbledon-fördel: Gräset

Rebecca Peterson, 27, möter den tidigare grand slam mästaren Sloane Stephens i första omgången av Wimbledon.
Svenskan är inte övertygad om att turneringens gräsunderlag kommer passa hennes motståndare.
– Hennes bästa underlag är grus, säger Peterson.
Tennis • Publicerad 3 juli 2023
Rebecca Peterson. Arkivbild.
Rebecca Peterson. Arkivbild.Foto: Mark J. Terrill/AP/TT

I årets upplaga av Wimbledon är svenskhoppet på damsidan 75-rankade Rebecca Peterson. På herrsidan 59-rankade Mikael Ymer. Den anrika tennisturneringen i London har spelats sedan 1877 och är den äldsta tennistävlingen i världen.

– Wimbledon är Wimbledon, men jag försöker se det som vilken tävling som helst. Vilket jag tror är viktigt. Jag fokuserar på mina egna förberedelser och det jag kan påverka för att spela den bästa tennisen, säger Rebecca Peterson.

Annons

I öppningsrundan ställs Peterson mot tufft motstånd. Amerikanska Stephens är rankad 39:a i världen och vann US Open 2017.

Svenskan tycker dock inte att Stephens är någon "grässpecialist".

– Jag vet inte om hon är specialist på det här underlaget. För det tror jag nog inte att hon skulle säga själv, eftersom hennes bästa underlag är grus, säger Peterson och fortsätter:

– Men samtidigt, det spelar inte så jättestor roll på det stora hela för hon är en bra spelare. Som egentligen alla spelare i lottningen är. Det kommer bli en tuff match som jag kommer att behöva förbereda mig för.

Inför Franska mästerskapen i somras drogs Peterson med en armskada. Men nu är hon på bättringsvägen.

– Det känns bättre och bättre. Rent fysiskt känns allt helt bra. Jag försöker få så många timmar som möjligt på gräset, det känns bättre och bättre för varje dag.

Hennes förhoppningar inför Wimbledon då?

– Jag hoppas kunna spela bra tennis, säger Peterson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons