Annons

Svenskens tunga besked – petas från stallet

Svenske rallyföraren Oliver Solberg får inte förlängt med stallet Hyundai och tvingas lämna när hans kontrakt går ut efter säsongen.
Det meddelar stallet i ett pressmeddelande.
Bilsport • Publicerad 6 oktober 2022
Oliver Solberg får inte förlängt med Hyundai. Arkivbild.
Oliver Solberg får inte förlängt med Hyundai. Arkivbild.Foto: Micke Fransson/TT

"Oliver har varit en stor tillgång till vårt team den här säsongen, han har visat uthållighet och ett driv att lära sig. Dock känner vi att det är en fördel för teamet att ha erfarna förare med en hög lägstanivå som förare för våra bilar. Det kommer vara vårt fokus när vi sätter samman 2023 års föraruppsättning", säger stallchefen Julien Moncet.

Solberg skrev på ett tvåårskontrakt inför säsongen 2021 men säsongen har inte riktigt gått som planerat. Han har tvingats bryta sex av årets elva VM-deltävlingar.

Annons

Trots det hade Solberg hoppats på en fortsättning i ett av sportens största stall.

"Givetvis är jag besviken och ledsen över situationen. Men jag måste respektera teamets beslut och deras nya plan att satsa framåt med bara tre bilar och erfarna förare. Jag är tacksam att teamet varit öppna mot mig under den här processen, jag vet att det inte var ett enkelt beslut för dem att ta eftersom planerna förändrats", säger han.

Oliver Solberg kommer att fortsätta att köra för Hyundai säsongen ut. I den totala VM-ställningen ligger svensken på en 13:e plats. Hans bästa resultat i år är en fjärdeplats. Finländaren Kalle Rovanperä har säkrat guldet med två lopp kvar att köra.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons