Annons

Svenskar i tätstriden i EM-inledningen

Ridsport • Publicerad 1 september 2021
Peder Fredricson på Catch Me Not S. Arkivbild.
Peder Fredricson på Catch Me Not S. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Trots debuterande hästar i utomhusmästerskap lyckades Peder Fredricson och Douglas Lindelöw ta toppositioner den första dagen av hästhoppnings-EM i Riesenbeck.

Fredricson och Catch Me Not S ligger efter den första omgången tvåa på 72,58 sekunder och Lindelöw och Casquo Blue är trea på 73,99.

Annons

Tysken David Will, på C Vier, leder på 71,66.

– Det var en bra start för mig och för de andra. Han (Catch Me Not S) kändes väldigt bra och verkade trivas med banan. Det var inget mål att vara i ledningen i dag, men det flöt på bra och vi fick en bra rytm, säger Fredricson till SVT.

Lägg därtill Rolf-Göran Bengtsson (Ermindo W) på elfte plats och Angelica Augustsson Zanotelli (Kalinka van de Nachtegaele) på 32:a plats.

Alla svenskarna red felfritt vilket gör att även laget ligger bra till inför fortsättningen. Den första omgången räknas även in i lagtävlingen. Den leder Sverige före Tyskland och Schweiz.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel nation på ledaren. Rätt är att David Will är från Tyskland.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons