Annons

Svenska medaljhopp i nytt boende

I OS-byn i Whistler bor de flesta svenska medaljhoppen. Bland 2 800 andra förhoppningsfulla aktiva.
Sport • Publicerad 11 februari 2010

Liksom OS-byn nere i Vancouver består de aktivas by i Whistler av nybyggda hus. Somliga i bostadshus, andra, som svenskarna, i stora parhus.

Efter spelen ska alla lägenheter och hus säljas till Whistler-bor, och de som sedan säljs vidare får inte gå för mer än den normala prishöjningen. Allt för att undvika spekulation. Många bostäder har redan sålts.

Annons

De aktivas har tillgång till ett gigantiskt gym, sällskaps- och mötesrum, restauranger förstås – jodå, en IOK-sponsrande hamburgerkedja finns också – och stora utrymmen för medicinska behandlingar av olika. Bland annat finns tillgång till magnetröntgen.

De flesta svenskar finns på plats. Längdåkarnas hus stod tomt, de traditionella åkarna flyttar in under torsdagen efter sitt läger på Vancouver Island.

En boende, alpine landslagstränaren Anders Pärson, var dock inte helt nöjd med sakernas tillstånd. Han var i färd med att flytta prylar under onsdagens pressvisning av OS-byn.

– Skriv att vi är för trångbodda, sade han då han bar en stor låda från ett hus till ett annat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons