Annons

Svenska landslagsanfallaren stannar i Wolfsburg

Rebecka Blomqvist, 25, blir kvar i Wolfsburg.
Det nya avtalet sträcker sig till 2025.
"Omgivningen är i världsklass och jag är övertygad om att jag kan ta de nästa stegen i min karriär i Wolfsburg", säger den svenska landslagsanfallaren.
Fotboll • Publicerad 5 juli 2023
Rebecka Blomqvist, till höger, förlänger med Wolfsburg. Arkivbild.
Rebecka Blomqvist, till höger, förlänger med Wolfsburg. Arkivbild.Foto: David Inderlied/AP/TT

Blomqvist, som är en del av den svenska VM-truppen, anslöt till den tyska klubben i slutet av 2020 och blir nu kvar i ytterligare två säsonger.

"Jag tycker att jag utvecklats väldigt mycket som spelare på två och ett halvt år i Wolfsburg. Omgivningen är i världsklass och jag är övertygad om att jag kan ta de nästa stegen i min karriär i Wolfsburg. Hela teamet är fantastiskt och jag kan knappt vänta på att få kämpa om ytterligare titlar", säger hon i en kommentar på klubbens hemsida.

Annons

Sportchefen Ralf Kellermann:

"Det var hela tiden vår önskan, att Rebecka skulle förlänga sitt kontrakt med oss. Hon visade just i slutet av den gångna säsongen hur viktig hon är för oss. Jag är övertygad om att hennes utveckling inte är slut än och att hon har mycket potential i sig".

Wolfsburg slutade tvåa i ligan den gångna säsongen, två poäng bakom Bayern München. Dessutom vann Wolfsburg den tyska cupen och förlorade Champions League-finalen mot Barcelona.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons