Annons

Svenska huvudskador oroar i Stanley Cup

Två svenska NHL-spelare befaras ha fått hjärnskakningar i inledningen av Stanley Cup – Rickard Rakell och Hampus Lindholm – och riskerar att missa flera matcher i ishockeyslutspelet.
Ishockey • Publicerad 5 maj 2022
Bostons Hampus Lindholm leds av isen efter en tackling mot huvudet i matchen mot Carolina.
Bostons Hampus Lindholm leds av isen efter en tackling mot huvudet i matchen mot Carolina.Foto: Karl B DeBlaker/AP/TT

Rickard Rakell tvingades utgå med en befarad hjärnskakning i Pittsburghs första Stanley Cup-match mot New York Rangers.

Och i Bostons andra match mot Carolina kunde inte Hampus Lindholm spela färdigt matchen efter att ha tacklats mot huvudet och blivit ledd av isen.

Annons

– Hampus mår inte bra, säger Bostons tränare Bruce Cassidy.

– Han har en skada på överkroppen.

Carolina vann matchen med 5–2 och har 2–0 i matcher. Den tredje matchen spelas på fredag kväll, lokal tid, i Boston. Det återstår att se om Lindholm är tillbaka på isen då. Är det en hjärnskakning lär han missa några matcher i åttondelsfinalserien.

Pittsburgh Post-Gazzette skriver att Rakells status utvärderas dag för dag. Han deltog inte i onsdagens träning i Madison Square Garden i New York inför torsdagens tredje möte med Rangers. Pittsburgh vann den första matchen efter ett avgörande mål först i den tredje förlängningsperioden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons