Annons

Svensk revansch på Island

I mars fick handbollsdamerna uppleva sina två första förluster mot Island. På fredagen kom revanschen då Sverige vann med 30–25 (17–13) i träningsturneringen i Göteborg.
Sport • Publicerad 24 maj 2013
Sveriges Cecilia Grubbström jublar efter mål i matchen mellan Tjeckien och Sverige under damhandbolls-EM i Serbien i december 2012.
Sveriges Cecilia Grubbström jublar efter mål i matchen mellan Tjeckien och Sverige under damhandbolls-EM i Serbien i december 2012.Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Efter 14 segrar och en oavgjord fick handbollsdamerna ge sig två gånger om i Reykjavik. Och isländskorna inledde återigen respektlöst och hade ledningen med 7–4 och 9–6. Då vaknade svenskorna till och trots en del dåliga målvaktsutkast vände svenskorna till ledning 17–12 på en kvart.

– Försvaret kom i gång lite bättre efter en stund. De blev lite mer aggressiva på skyttarna och täckte bättre med armarna, sade Maria Olsson till TV10.

Annons

En del av förvandlingen stod Olsson för som kom in för Cecilia Grubbström efter några minuter. Ingen av svenskorna var lyckosam i början, det tog faktiskt 18 minuter innan första svenska räddningen kom.

Svenskorna ledde med fyra mål i halvtid och kontrollerade resten av matchen, som mest hade man sex måls marginal.

– Anfallet flöt på bra och vi tryckte på i både förstafasen och andrafasen. Vi hade bra tryck hela matchen och det gav utdelning i snabba mål, sade Olsson som fick pris som bäste svenske spelare.

Speciellt gladde Jamina Roberts med några härliga mål. Men också försvaret, speciellt på Islands stora Ramune Pekarskyte. Linn Blohm och Ida Odén satte fem mål var, Roberts fyra. I Island var Stella Sigurdardottir flitigast med nio mål.

Turneringen är ett genrep inför VM-kvalmatcherna mot Polen i början av juni. På lördagen väntar EM-fyran Serbien och på söndag EM-tvåan Norge.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons