Annons

Halfvarsson fortsätter efter succéhelgen

Jonna Sundling och Calle Halfvarsson var överlägsna i den nya sprintstafetten i skidor och vann den nya mixedtävlingen med 10,9 sekunder. Efter succéhelgen i Falun meddelar Halfvarsson att han fortsätter:
Skidor • Publicerad 13 mars 2022
Jonna Sundling och Calle Halfvarsson vann den nya sprintstafetten.
Jonna Sundling och Calle Halfvarsson vann den nya sprintstafetten.Foto: Ulf Palm/TT

Halfvarsson, 32, sade redan efter lördagens andraplats i distansloppet – hans första pallplats i världscupen på nästan 3,5 år – att han var sugen på att fortsätta. Och efter segern i sprintstafetten gav han ett tydligt besked:

– Jag kommer att fortsätta. Jag tycker att det är kul nu, det går ju inte att tänka att det inte är kul. Efter den här avslutningen måste jag åka en säsong till, säger han till TV6.

Annons

Halfvarsson och Sundling vann försöket med en mixedstafett i sprint med nästan elva sekunder till Norges andralag, Tiril Udnes Weng och Martin Løwstrøm Nyenget. De var i sin tur bara en skidspets före Norges förstalag med Lotta Udnes Weng och Harald Østberg Amundsen.

Omöjligt att förlora

Halfvarsson säger att när han fick höra att han skulle få köra med sprintdrottningen Sundling kände han att det nästan var omöjligt att förlora. Svenskarnas plan var att försöka få ett försprång på det fjärde varvet.

– Men Jonna gick hårt redan på sitt andra varv och då tänkte jag att jag också skulle gå på, säger Halfvarsson.

Han gav Sundling ett försprång på 3,84 sekunder efter den fjärde sträckan. Sundling drog sedan ifrån rejält på den femte sträckan och släppte iväg Halfvarsson med nästan tio sekunder till godo på de norska lagen. Halvvägs var ledningen till Norges andralag 14,58 sekunder.

Inför sista sträckan var försprånget 26,84 sekunder till de norska lagen, som i sin tur hade åtta sekunder till godo på Sveriges andralag med Johanna Hagström och Oskar Svensson.

Sveriges andralag slutade sedan femma, Italien tog sig förbi på sistasträckan.

"Ha lite kul också"

Halfvarsson berättar att när Sverige hade ett stort försprång fick direktiv av ledare:

– De skrek åt mig att ha lite lite kul också. Och det var skönt att kunna defilera på sista varvet, säger han.

Sundling var förstås också nöjd med dagen:

– Det kändes som att vi hade kontroll idag och det var roligt att Calle fick ta en flagga på slutet, säger hon till TV6.

Annons

– Jag gillar det här och kan tänka mig att köra det framöver också.

I den nya sprintgrenen körde varje åkare sex varv på en enkilometersslinga. Vartefter togs de sämsta lagen bort.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons