Annons

Svensk domarkritik: "Vi ska ha två straffar"

Filippa Angeldahl var kritisk mot det schweiziska domarteamet och huvuddomaren Deborah Anex efter 1–0-segern i VM-kvalmatchen borta mot Irland på Tallagh Stadium i Dublin.
Fotboll • Publicerad 21 oktober 2021
Irlands Niamh Fahey och Sveriges Stina Blackstenius i en fysisk VM-kvalmatch i Dublin.
Irlands Niamh Fahey och Sveriges Stina Blackstenius i en fysisk VM-kvalmatch i Dublin.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Gruppledaren Sverige är fortsatt obesegrat utan att ha släppt in något mål efter tre matcher i kvalet till fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland 2023.

Men borta mot Irland hackade det offensiva spelet. Sverige tog en knapp 1–0-seger efter ett irländskt självmål i den 39:e minuten utan att ha skapat riktigt heta målchanser.

Annons

Filippa Angeldahl tycker däremot att Sverige skulle ha fått ett par chanser från elva meter efter att Stina Blackstenius gått omkull en gång i vardera halvlek.

– Jag tycker ju att vi ska ha två straffar, men jag vet inte riktigt. Från min vinkel tycker jag att det var solklar straff i alla fall i första halvlek. Det var vissa domslut som inte gick med oss, säger Manchester City-mittfältaren.

Det schweiziska domarteamet med huvuddomare Deborah Anex i spetsen tillät fysiskt spel från båda lagen matchen igenom.

Blackstenius, som sköt det skott som mittbacken Louise Quinn styrde in i eget mål, var inte lika säker på sin straffsak.

– Jag har inte sett situationerna. Känslan var i alla fall att hon inte tog bollen utan att hon tog benen. Det är klart att man alltid vill ha straff i sådana lägen, säger Häckenanfallaren med ett leende.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons