Annons

Svar dröjer i Propulsionfallet

Elitloppsvinnaren Propulsion utreds efter misstanke om nervsnittning.
Nu meddelar Svensk Travsport att ett svar lär dröja.
"Jag förstår att många väntar på svar", skriver vd Maria Croon på förbundets hemsida.
Trav • Publicerad 12 juni 2020
Propulsion, med tränaren Daniel Redén, efter Elitloppssegern. Arkivbild.
Propulsion, med tränaren Daniel Redén, efter Elitloppssegern. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Stjärnhästen Propulsion vann årets elitlopp, men bara två dagar senare uppgav norska Trav og Galoppnytt att hästen ska ha nervsnittats i USA innan han köptes till Sverige.

Svensk Travsport har startat en utredning kring händelsen och gett Propulsion startförbud. I ett meddelande på förbundets hemsida skriver vd Maria Croon att besked om utredningen kommer att dröja.

Annons

"Utredningen om Propulsion pågår med hög intensitet. Jag förstår att många väntar på svar, men ett omfattande arbete återstår och frågeställningarna är många och komplexa. Det är angeläget att alla fakta kommer fram och att alla parter ska höras så det kommer troligen ta veckor innan utredningen är klar".

Croon skriver vidare att man också tagit hjälp av Pehr Jern, som har erfarenhet av utredningar och granskningar inom Europol och svenska polisen.

"Pehrs uppdrag är att i en central roll genomlysa hela frågan och därmed även Svensk Travsports hantering och ansvar."

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons