Annons

Svahn utslagen i semi – VM långt borta

Linn Svahn levererade inte det formbesked som hon och många andra hoppats på när Skandinaviska cupen kom till Falun för sprint. Svenskan slogs ut redan i semifinal.
Bättre gick det för Ebba Andersson, som blev trea.
Skidor • Publicerad 14 januari 2023
Linn Svahn åkte ut i semifinal i sprinten i Falun. Arkivbild.
Linn Svahn åkte ut i semifinal i sprinten i Falun. Arkivbild.Foto: Nisse Schmidt/TT

Svahn var pressad att göra bra ifrån sig för att ha möjlighet att ta sig till VM i februari. I december blev det en tredjeplats i Skandinaviska cupens sprint i Östersund, men för att ha chansen att nå VM krävs ännu mer.

– Vi vill se att hon tar ett steg framåt jämfört med Östersund. Det måste vara ett stepp högre än vad hon gjorde då, sade landslagets damtränare Stefan Thomson inför sprinten i Falun.

Lundgren rasande

Annons

Men det blev inte ett steg upp, snarare några steg ner. I semifinalen hade sprintspecialisten Svahn, som nyligen kommit tillbaka efter en långvarig axelskada, ingen chans på segern. Hon slutade femma i sitt heat och slogs därmed ut.

En annan som jagar en plats till världscup och VM är Moa Lundgren. Men oturen var framme för Lundgren som blev uttryckt av en norskan Maria Hartz Melling i kvartsfinalen.

– Jag blir så jädra arg. I prologen hade jag skitskidor, de gick nästan inte att åka på. Nu hade jag bättre skidor, och så hänger det på det där. Jag gör en bra kurva och hon gör en skitkurva och blir stressad, säger en känslosam Lundgren i Expressens sändning.

– Jag blir bortprejad och borttryckt, sedan sätter hon staven mellan benen på mig.

Andersson trea

Chansen att nå VM blev i och med dagens resultat mycket mindre, men Lundgren, som blev trea i distansloppet, får förlita sig på att landslagsledningen ger henne chansen att visa upp sig i världscupen ändå.

– Man får väl hoppas.

Ebba Andersson följde upp succén från 10-kilometersloppet med att skrälla sig till en tredjeplats i sprinten i ett startfält som i övrigt bestod av norskor.

– Det här är ju en av mina bättre sprintar. Jag är inte bortskämd med framgångar i sprint, säger hon.

Andersson gjorde comeback på fredagen efter att ha återhämtat sig efter covid-19.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons