Annons

Suter bäst när det gällde i VM-störtloppet

Hon hade ett brons och två silver redan.
Nu har Corinne Suter även ett VM-guld. Schweiziskan var tvåa i super-G:n i torsdags, men snabbast av alla i störtloppet.
Alpint • Publicerad 13 februari 2021
Corinne Suter tog silver i torsdags. Nu har hon ett VM-guld också, efter ett perfekt åk i störtloppet.
Corinne Suter tog silver i torsdags. Nu har hon ett VM-guld också, efter ett perfekt åk i störtloppet.Foto: Marco Tacca/AP

Italienska hemmafavoriten Sofia Goggia, som dominerat störtloppet den här säsongen, tvingades lämna återbud till VM på grund av en knäskada för bara två veckor sedan.

Det gjorde damernas VM-störtlopp i Cortina d'Ampezzo väldigt svårtippat.

Annons

Efter uppvisningen i super-G:n hade dock Lara Gut-Behrami ett visst favorittryck på sig. Den schweiziska veteranen har efter några lite tuffare säsonger övertygat i vinter och tog till slut även sitt första VM-guld i super-G:n i torsdags.

Men i störtloppet var det en annan schweiziska som glänste mest.

Första guldet

Den 26-åriga Corinne Suter var i toppform redan på VM i Åre för två år sedan då hon tog brons respektive silver i de båda fartgrenarna.

I Cortina d’Ampezzo blev det ännu bättre.

Hon var visserligen inte med i toppen i fredagens båda träningsåk, men när det gällde medaljerna plockade hon fram en växel till.

Efter silvret i super-G:n fick Corinne Suter, med ett relativt tidigt startnummer, på ett bra åk i den utmanande störtloppsbacken.

– Jag hade en bra känsla redan på uppvärmningen. Det var perfekta förhållanden i dag, säger schweiziskan på pressträffen efter tävlingen.

Ivarsson långt efter

Det blev en nervös väntan i målfållan när en efter en av konkurrenterna misslyckades med att slå hennes tid. Men till slut var segern klar – det första schweiziska störtloppsguldet på sedan 1989 på damsidan.

– Det är länge sedan. Jag är så glad att jag fick kliva högst upp i dag, säger Corinne Suter.

Tyskan Kira Weidle tog silvret, medan Lara Gut-Behrami fick nöja sig med bronset.

Lin Ivarsson, den enda svenskan på start, slutade näst sist på 29:e plats, 3,43 sekunder bakom Suter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons