Annons

Surfers Day med udda sporter

I samband med Surfers Day i går i Apelviken, Varberg, anordnades det för andra året i rad paddelrace. Ett femtiotal tävlingsdeltagare kämpade i vågorna. Sporten är ganska ny i Sverige och utövas än så länge mest på skoj.
Sport • Publicerad 12 juli 2009
Startskottet har precis gått för världens nordligaste paddelrace. Tävlingsdeltagarna har cirka 20 minuters armpaddling framför sig.
Startskottet har precis gått för världens nordligaste paddelrace. Tävlingsdeltagarna har cirka 20 minuters armpaddling framför sig.Foto: 

Paddelrace går ut på att liggande på en vågsurfingbräda paddla med hjälp av armarna en längs en bana. Sofia Lansburgh, 18 år, jobbar som vindsurfinginstruktör i Apelviken under sommaren och var den som vann damklassen.

- Äh, paddelrace är bara på skoj för mig, säger hon.

Annons

Hon satsar i stället på att bli riktigt bra på att vindsurfa och att åka skidor. Under lördagen var det också premiär för den ännu mer udda varianten ”stand up paddleboard” där man står upp på en stor bräda och paddlar med en paddel.

Roger Johansson

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons