Annons

Supertalangen Alcaraz vinnare i Madrid

Carlos Alcaraz tog hem Madrid Open i tennis. 19-åringen avslutade sin skräll-vecka med att slå världstrean Alexander Zverev i två raka set.
Tennis • Publicerad 8 maj 2022
Carlos Alcaraz vann Madrid Open
Carlos Alcaraz vann Madrid OpenFoto: Paul White/AP/TT

Först idolen Rafael Nadal, sedan världsettan Novak Djokovic och slutligen världstrean Alexander Zverev. Det är inga dåliga skalper som spanjoren Carlos Alcaraz tagit den senaste veckan i Madrids ATP 1 000-turnering.

Mot såväl Nadal och Djokovic fick 19-åringen kämpa sig till segern över tre set, men i finalen var det inget snack. 6–3, 6–1 gav spansk hemmaseger inför 12 500 åskådare på Manolo Santana-stadion.

Annons

– Jag hade kul på banan i dag tillsammans med publiken, och det är det jag försöker ha i varje match säger Alcaraz i segerintervjun.

– Jag gick in på banan med självsäkerhet och tänkte att jag kunde vinna närsomhelst, sade Alcaraz och avslöjade sitt segerrecept:

– Miljoner timmar av arbete, uppoffringar och framför allt att ha det bra. Att hitta en bra omgivning, som inte är påtvingad, är att ha det bra.

Alexander Zverev passade på att gratulera sin överman efter matchen.

– Just nu är han värdens bästa spelare, säger tysken.

I och med segern kommer Alcaraz enligt spanska tidningen Mundo Deportivo klättra från nionde till sjätte plats på världsrankningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons