Annons

Sundling: ”Inte starten jag hoppats på

Jonna Sundling kraschade i premiären i Gällivare och fick handen gipsad.
Nu uttalar sig skidstjärnan om olyckan.
"Efter omständigheterna mår jag relativt bra. Det var inte den här starten jag hade hoppats på", säger hon.
Längdskidor • Publicerad 20 november 2021
Jonna Sunding skadade handen i fallet i premiären.
Jonna Sunding skadade handen i fallet i premiären.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sprintvärldsmästaren Jonna Sundling fick en mardrömsstart på säsongen när hon kraschade i sprintkvartsfinalen i Gällivare. Hon fördes direkt till Gällivare lasarett för att röntga handen. Det konstaterades att inget var brutet, men handen gipsades för att minska smärtan. Men landslagsläkaren Jan Wall ville inte ge besked om Jonna Sundling kan starta i nästa veckas världscup i Ruka.

Nu uttalar sig Jonna Sundling för första gången om skadan, som innebär en olycklig start på säsongen. I ett pressmeddelande säger hon:

Annons

” Efter omständigheterna mår jag relativt bra. Det var inte den här starten jag hade hoppats på men jag väljer att se framåt och tänker göra den träning jag kan i väntan på att tummen blir bra igen. Jag ska ha regelbunden kontakt med landslagets läkare de närmaste dagarna och följer hans råd till punkt och pricka. Sedan får vi se när jag kan tävla igen. Jag är optimist!”

En fördel för Jonna Sundling är att hon är direktnominerad till OS och inte därför behöver stressa för att komma tillbaka för att ta en OS-plats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons