Annons

Succédebut av Falk som senior

Fyra i konkurrens med stora delar av världseliten!
Sport • Publicerad 14 november 2009
Foto: Lennart Magnusson

Lita på att Hanna Falk har svårt att hålla sig för skratt efter seniordebuten.

– Positiva besked inför framtiden, det här rankar jag högt, säger den lyckliga Ulricehamnstjejen.

Annons

En snabb blick åt sidorna, där stod Justyna Kowalczyk, världens bästa skidåkare förra säsongen. Där stod Lina Andersson, Britta Norgren, Anna Haag, Anna Olsson.

– En ära att bara stå på samma startlinje, säger Hanna Falk och skrattar högt. Jag var tvungen att försöka slå bort den tanken.

Den 20-åriga Ulricehamnstjejen lyckades inte bara låta bli att imponeras av finalmotståndet i Bruksvallsloppets sprint, hon tog dessutom starten.

– Jag ville vara respektlös och lyckades ganska bra. Kul att vara snabbast ut från startrakan. Men sen kom Kowalczyk förbi.

Falk skrattar på nytt. Bara att nämna den polska superstjärnan i samma andetag som sig själv är häftigt.

Resten av loppet var tajt och tufft med många positionsbyten. Hanna hade chansen på en pallplats på upploppet men lyckades inte ta sig förbi Anna Olsson. Starkt ändå att hålla Anna Haag bakom sig.

– Fyra totalt, trea av svenskorna nära alla de bästa är med. Jag är väldigt nöjd, speciellt med att jag orkade hela tiden. Startsnabb har jag varit tidigare, nu höll jag hela vägen från prolog ända till finalen.

En skalp som Charlotte Kalla (seger i B-finalen) är ju heller fel att ta. Att sprintloppet avgjordes i ”fel” stil, klassiskt istället för Hannas favoritdisciplin fristil var ytterligare ett av många glädjeämnen den här underbara första dagen på seniorkarriären.

På söndagen avgörs 10 km fristil.

– Det har varit en lång dag, vi får se om jag orkar ladda om. Men jag lovar att göra mitt bästa, säger Hanna.

Oskar Svärd prioriterar främst långlopp men behärskar även sprint. Han tog sig vidare från prologen som 15:e åkare men försvann efter kvartsfinalen.

Magnus PJ Larsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons