Annons

Straffskytten: "Man måste ha starkt psyke"

Straffar har inte varit Malmö FF:s paradgren de senaste åren.
Tävlingsmomentet kostade avancemang i svenska cupen, men i den allsvenska premiären kom avgörandet från just elva meter.
– Man måste ha starkt psyke, säger Isaac Kiese Thelin, segerskytt mot Kalmar.
Fotboll • Publicerad 1 april 2023
Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin gör här mål på straff i den allsvenska premiären hemma mot Kalmar. Målet blev matchens enda.
Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin gör här mål på straff i den allsvenska premiären hemma mot Kalmar. Målet blev matchens enda.Foto: Andreas Hillergren/TT

De senaste säsongerna har MFF-spelarna varit lite halvskakiga när det kommer till straffar. I närtid förlorade exempelvis skåningarna kvartsfinalen i svenska cupen mot Djurgården efter straffläggning – dessutom brände Anders Christiansen en straff under ordinarie tid.

Anfallaren Isaac Kiese Thelin missade från elva meter i straffläggningen mot Stockholmslaget, men 30-åringen tvekade inte att kliva fram igen när han kunde säkra premiärsegern hemma mot Kalmar på lördagen.

Annons

– Man måste ha starkt psyke. Man måste våga igen hela tiden. Om man inte vågar ska man nog inte vara här. Speciellt jag som är en av de ledande, jag måste stå upp för laget och ta mitt ansvar. Och det gjorde jag, säger han.

"Fantastisk mentalitet"

Han hyllades av tränaren Henrik Rydström:

– Det är ju en fantastisk mentalitet.

Anders Christiansen revanscherade sig visserligen mot Djurgården och gjorde mål i straffläggningen, men nu lämnade han över bollen till Kiese Thelin. Normalt sett är annars dansken förste straffskytt i Malmö.

– Vi pratade med varandra om hur självförtroendet var. Isaac har tränat bra hela veckan och har varit skarp där, säger Christiansen

Samtidigt tänkte han på den missade straffen under ordinarie tid mot Djurgården.

– Den sitter i huvudet också såklart. Man får alltid värdera i situationen vad som är bäst, men det viktiga är att vi gjorde mål och fick tre poäng, säger MFF-mittfältaren.

"Är inte domare"

Det var just Christiansen som gick omkull i den 66:e minuten efter kontakt med Kalmarmittbacken Lars Sætra.

– Den kan blåsas och kan inte blåsas. Jag känner att det är beröring och jag försöker gå efter bollen. Om det är tillräckligt vet jag inte, jag är inte domare, säger Christiansen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons