Storstryk för Eidevalls Arsenal

De regerande Champions League-mästarna från Barcelona körde över Super League-ledaren Arsenal med 4–1 i den första gruppspelsmatchen Champions League.
Fotboll • Publicerad 5 oktober 2021
Jonas Eidevall och hans Arsenal åkte på en storförlust borta mot regerande Champions League-mästaren Barcelona. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Asisat Oshoala var inblandad i de tre första Barcelonamålen. Först genom ett skott som Arsenalmålvakten Manuela Zinsberger lämnade retur på. Mariona kom framrusande och satte bollen i mål i den 31:a minuten. Elva minuter senare spelade Oshoala fram Alexia till 2–0 och två minuter efter paus gjorde Oshoala 3–0.

Efter 0–3 tog tränaren Jonas Eidevalls gäng tag i matchen och i den 74:e minuten gav det resultat då Frida Maanum gjorde 1–3.

Glädjen blev kortvarig. Tio minuter senare utökade den nederländska stjärnan Lieke Martens till 4–1.

Fridolina Rolfö började på bänken för Barcelona, men byttes in i 76:e minuten.

I Häckens grupp spelade Sofia Jakobsson från start i Bayern Münchens mållösa bortamöte med Benfica. Hon byttes ut i den 65:e minuten.

Bayern dominerade tillställningen, men ett vilt kämpande hemmalag kunde hålla nollan tack vare brasilianska målvakten Leticia.

Häcken möter Bayern München på bortaplan i nästa omgång den 14 oktober.