Storseger i CL för Eidevalls Arsenal

Fotboll • Publicerad 10 november 2021
Arsenal tog en komfortabel bortaseger mot Køge.
Arsenal tog en komfortabel bortaseger mot Køge.Foto: Claus Bech AP/TT

Jonas Eidevalls Arsenal närmar sig Champions League-kvartsfinal. Bortamötet med danska Køge slutade i en klar 5–1-seger för Londonlaget.

Den tidigare Rosengårdstränaren kunde nöjt se på från sidan när australiska Stephanie Catley skruvade in ett perfekt slagen frispark i den 27:e minuten. Därefter fyllde Nikita Perris på med 2–0-målet innan Caitlin Foord tog hand om en ribbretur och nickade in 3–0.

Madalyn Pokorny ordnade ett 1–3-mål för det danska laget med 20 minuter kvar att spela, men kort därefter kunde Anna Patten och Jordan Nobbs utöka försprånget för Arsenal, som vann med 5–1.

Trepoängaren är Londonlagets andra raka i gruppspelet efter premiärsmällen mot Barcelona (0–4) och Eidevalls gäng skuggar nu katalanerna som har maximala nio poäng efter tre matcher.

Den senaste segern för Barcelona kom under onsdagen där man slog tyska Hoffenheim med 4–0. Mittfältsstjärnan Alexia Putellas visade klass med två mål och en assist.