Annons

Stjärnorna om sin fostran i Nittorp

Sport • Publicerad 8 november 2008

Ola Svanberg

Ålder: 23.

Annons

Klubb: Nittorp, HV 71, Rögle, Oskarshamn, Brynäs.

Kommentar: ”Jag hade bra tränare hela tiden, kanske att ”Micke” Nilsson och Tommy Karlsson betytt allra mest för mig. Jag har aldrig hört någon säga ett ont ord om Nittorp och alla får verkligen chansen där om man bara känner för att ta den.”

Marcus Söderkvist

Ålder: 26.

Klubbar: Nittorp, Västerås IK.

Kommentar: ”Jag har vuxit upp i ishallen och jag har svårt att se att man kan få så mycket istid någon annanstans i Sverige som i Nittorp. Christer Svensson och farsan (Roy-Anders) var duktiga på att hålla alla på humör och man fick väldigt tidigt lära sig att åka skridskor på rätt sätt. Jag tror att klubben betyder något för alla som en gång varit där.”

Jimmy Lund

Ålder: 30.

Klubbar: Nittorp, HV 71, Borås HC.

Kommentar: ”Vi åkte skridskor tre timmar om dagen. Först under allmänhetens åkning och sedan under träningen. Dan Haglund, en av mina gamla tränare, tjatade alltid om hur viktigt det var att kunna åka skridskor rätt och inledde varje träning med 20 minuter åkning. Skittråkigt då, men nyttigt i dag. Det var i alla fall en obeskrivlig gemenskap.”

Annons

Lenny Dower

Ålder: 31.

Klubbar: Nittorp, Gislaved, Tranås, Borås HC.

Kommentar: ”Det fanns alltid is. Var det sommar spelade vi på gatan. Det skapades en gemenskap som gick ut på hockey och alla var med, oavsett ålder. Jörgen Levinsson var äldst vad jag kommer i håg. Det var ruggigt kul, men tufft och det var inte ovanligt att det blödde på gatan. Det bästa är att lära av de äldre.”

Patrik Wallenberg

Ålder: 31.

Klubbar: Nittorp, Färjestad, Lukko, Hammarby, Rögle, Modo, Nottingham Panters, Timrå, AIK, Nyköping, Leksand, Sports Club Csikszereda.

Kommentar: ”Vill du komma någonstans är Nittorp det perfekta stället att växa upp på. Det var familjär stämning, man kände sig trygg och det har alltid funnits en kultur av hockeykunskap och träningstid. Jag tror inte minst att klubben fostrat många åkskickliga.”

Mattias Remstam

Ålder: 33.

Annons

Klubbar: Nittorp, HV 71, KalPa, Nordsjaelland, Borås HC.

Kommentar: ”Klubben fanns alltid där. Sedan umgicks alla utanför isen, vilket skapade en otrolig laganda. Kanske att man inte förstod hur bra man hade det, men egentligen är det fantastiskt att se så många spelare som tagit sig vidare från Nittorp. Det går att lyfta fram många ledare, men jag tror att alla förstår ändå.”

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons