Annons

Stjärnmålvakt medger missbruksproblem

Montreals målvakt Carey Price medger att han har fått behandling för att ha missbrukat.
Ishockey • Publicerad 10 november 2021
Montreals målvakt Carey Price under slutspelet förra säsongen.Foto: Ryan Remiorz/AP/TT

Det har tidigare varit känt att 34-årige Carey Price behandlats för psykisk ohälsa, men i ett uttalande på Instagram och på klubbens sajt säger han nu att han har skrivit in sig på ett behandlingshem för missbruk.

Price knäopererades i somras, och i oktober stod det klart att han skulle genomgå NHL:s och spelarfackets hjälpprogram för spelare – "the player assistance program",

Annons

"De senaste åren har jag låtit mig själv hamna på ett väldigt mörkt ställe och jag hade inte verktygen att hantera den kampen. Saker och ting nådde en punkt där jag insåg att jag var tvungen att prioritera min hälsa för både mig själv och för min familj", säger målvakten i ett uttalande.

"Att be om hjälp när du behöver det är vad vi uppmuntrar våra barn att göra. Och det var vad jag behövde göra", fortsätter han.

Carey Price återvände till laget i söndags, men deltog inte vid träningen eller förlustmatchen mot Los Angeles under natten mot onsdagen, svensk tid.

Han säger att han negligerat sin psykiska hälsa i många år, och att det kommer att ta tid att läka.

"Allt jag kan göra är att ta det dag för dag. I och med det finns viss osäkerhet om när jag kan återvända till spel".

Även svenske målvakten Robin Lehner, som för närvarande spelar i Las Vegas, har berättat om sina problem med missbruk och psykisk ohälsa.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons