Annons

Stjärnans vallaval: Vet vem jag vill ha

Sugen på att bli ny vallachef i längdlandslaget?
Då får du rappa på, sista ansökningsdag är i dag, 14 maj.
Ebba Andersson vet i alla fall vad hon vill se hos Petter Myhlbacks efterträdare – och hon har framfört ett konkret namn.
Skidor • Publicerad 14 maj 2023
Längdskidåkaren Ebba Andersson i samband med ett evenemang i Hagaparken, Stockholm, på söndagen.
Längdskidåkaren Ebba Andersson i samband med ett evenemang i Hagaparken, Stockholm, på söndagen.Foto: Christine Olsson/TT
Tidigare vallachefen Petter Myhlback. Arkivbild.
Tidigare vallachefen Petter Myhlback. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Knappt två månader har gått sedan Petter Myhlback valde att sluta som vallachef efter tre år i det svenska längdlandslaget.

– Jag har framfört synpunkter, säger Ebba Andersson när TT träffar henne i Stockholm inför ett välgörenhetslopp.

Annons

25-åringen berättar att landslagsledningen varit intresserat av vad åkarna har för önskemål på den nya vallachefen. Vilka kompetenser de efterfrågar, hur de vill att den nya personen ska agera.

"Snabba, tuffa beslut"

TT: Vad vill du se hos den nya vallachefen?

– Om jag bara tänker på vilka kompetenser som en vallachef behöver besitta så tycker jag det är viktigt att kunna få ihop en grupp. Det är ändå ett vallateam som ska jobba tillsammans över tid, jobba med varandra över hela året. Men sedan också att kunna vara rak och tydlig, att också våga fatta snabba, tuffa beslut. Det är det som ändå är viktigt i slutändan i skarpt läge.

TT: Har du föreslagit något namn?

– Jag kan säga att jag har framfört ett konkret namn så, men jag kommer inte säga vem det är.

TT: Ingen hint över huvud taget?

– Nej, absolut inte. Jag tänker att det räcker att jag framfört det till landslagsledningen.

Ska hålla måttet

TT: Finns det någon chans att det blir det namnet då?

– Svårt att säga, chanser finns det alltid. Sedan får man se hur det slutar, det är också villkor som ska lira med den specifika personen.

– Det är ändå en tjänst som man har fått söka, förhoppningsvis är det några namn som har kommit in – och som håller måttet. Det är det som är det viktigaste i slutändan, det ska vara en person som håller måttet för just den typen av tjänst.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons