Annons

Stjärnans kritik mot Bundesliga: "Katastrofalt"

Tyska fotbollsstjärnan Alexandra Popp, 31, tycker att engelsk fotboll gör många rätt.
Det tycker hon inte görs i Tyskland.
Fotboll • Publicerad 3 september 2022
Alexandra Popp vill se en förbättring i Bundesliga.
Alexandra Popp vill se en förbättring i Bundesliga.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Alexandra Popp har firat stora framgångar inom tysk ligafotboll. Hon har spelat hela sin karriär i landet och är flerfaldig liga- och inhemsk cupmästare med klubblaget Wolfsburg.

Men Popp är inte helt nöjd med hur den högsta fotbollsligan för damer i landet sköts.

Hyllar England

Annons

I en podcastintervju med fotbollstidningen Kicker, tar hon upp England som ett exempel där flera klubbar som har varit stora inom herrfotbollen har etablerat sig som topplag på damsidan.

– England har gjort ett väldigt bra jobb och tagit ett stort såväl sportsligt som professionellt steg framåt, säger Popp.

Visst finns det exempel även i Tyskland, som Bayern München och Popps klubblag Wolfsburg, men inte lika många. 31-åringen säger att i England uppmanas klubbarna i de två högsta herrligorna att göra seriösa satsningar på damsidan, och hon vill se en liknande modell i Tyskland.

Även fast det kan göra att några klubbar förlorar på det.

– För att nå den här nivån av professionalism måste vi slå in på den här vägen, vilket gör det extremt svårt för lag som SGS Essen eller Turbine Potsdam att klara sig i det långa loppet, säger hon och fortsätter:

– Men frågan är vad man vill uppnå. Professionalism, villkor och infrastruktur kan ibland vara katastrofala i Bundesliga – så något måste göras, säger hon.

"Bara prat"

Popp ger även en känga till sin egen klubb Wolfsburg, som hon menar har för dåligt samarbete mellan herr- och damlaget.

– Det talas alltid om att vi är en familj, men ärligt talat är det bara prat och vi samarbetar inte.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons