Annons

Stjärnan: "Borås har goda chanser"

Okapi Aalstar lär vinna grupp C.
Sport • Publicerad 11 november 2014

Nu väntar tyska Fraport Skyliners i nästa runda för Borås Basket - två lag som kan komma att göra upp om andraplatsen bakom belgarna.

– Jag tror Borås har goda chanser, säger Okapi-stjärnan John Tofi till BT.

Annons

Okapi Aalstar inledde EuroChallenge med att köra över just Skyliners med 35 poäng.

På tisdag åker Borås till Tyskland i ett försök att göra om bedriften – och även om Fraport Skyliners är favorit på hemmaplan ser Tofi boråsarna som ett bättre lag.

– Fraport är ett större lag och spelar mer fysisk basket. Men Borås är snabbare och har ett bättre skytte, sätter sina skyttar i bättre lägen, även om de inte hade tillräckligt bra procent i kväll, säger belgarnas amerikanske stjärna.

John Tofi som tidigare spelat med JJ Miller i Belgien och Leuven, och gärna hyllar Borås potential:

– Borås saknade McKnight (Chris), vilket säkert gör en del för deras lag. Men de har ett snabbt spel i sig, sedan var det en kväll när deras skott inte satt.

Okapi Aalstars coach, den tidigare svenske förbundskaptenen, Brad Dean är inne på samma linje:

– Skyliners är ett stort, starkt lag och som jag ser det måste Borås slå dem på speed och skytte. Sedan är det inte viktigast att vinna nere i Tyskland, utan främst att hålla nere siffrorna. Borås har hemmaplan i sista gruppomgången, vilket kan bli en rent avgörande match, och då har laget också fått ytterligare tre Europamatcher i benen, säger Dean.

Vad har ni själva för mål i årets Europaspel?

– Målet är alltid att vinna, men enligt klubben går belgiska ligan i första hand. Vi har viktig match på lördag, det var därför jag vilade lite spelare i andra halvlek.

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons