Annons

Stjärnan avstår "One Love"-bindel: Inte värt det

Sam Kerr, 29, har bestämt sig.
Australiens lagkapten skippar den förbjudna "One Love"-bindeln på VM.
– Det är inte värt risken att sätta laget i fara, säger anfallsstjärnan.
Fotboll • Publicerad 3 juli 2023
Australiens lagkapten Sam Kerr. Arkivbild.
Australiens lagkapten Sam Kerr. Arkivbild.Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) presenterade i förra veckan åtta olika armbindlar som lagkaptenerna kan välja mellan under sommarens VM-fest.

"One Love"-bindeln var inte en av dem.

Annons

– Om jag ska vara ärlig förväntade jag mig inte någon ändring (av regeln), säger Kerr som länge förespråkat hbtq-rättigheter.

Den så kallade regeln tillkom under herrarnas VM i Qatar i fjol.

Sju nationer planerade då att bära "One Love"-bindeln (som symboliserar ett ställningstagande för mångfald och inkludering), men i sista stund ändrade nationerna sig efter att Fifa hotat om sportsliga straff som gula kort och avstängningar för de lag som inte använde sig av Fifas egna bindlar.

– Vi hade älskat att ha den, som de flesta lagen i världen, alla har uttryckt att de skulle älska att ha den, säger Kerr.

– Men för mig är det inte värt risken att sätta laget i fara, att sätta hela turneringen på spel. Det kommer att finnas flera möjligheter där jag kan använda min röst.

Fifa förbjuder inte kaptensbindlar med regnbågsfärger under VM, däremot kommer det vara förbundets egen variant som erbjuds, som liknar "One Love"-modellen med orden "Enade för inkludering".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons