Annons

Ståhl pressad av Petterson i Hässelby

Västerortsmästerskapen på Hässelby IP lockade två av världens främsta diskuskastare: Simon Pettersson, världsfemma i år, och VM-guldmedaljören Daniel Ståhl.
Inte helt oväntat var det den sistnämnde som stod som slutsegrare – men inte utan att pressas av sin landsman.
Friidrott • Publicerad 4 juli 2020
Daniel Ståhl letar vidare efter toppformen. Arkivbild.
Daniel Ståhl letar vidare efter toppformen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

– En fantastisk dag och fint väder. Tekniken satt hyfsat men jag behöver göra lite längre rörelser om det ska bli ännu längre, säger Ståhl till Svenska friidrottsförbundet efter att ha vunnit på 66,55 meter.

Simon Pettersson var med sitt bästa kast på 66,32 bara 23 centimeter kortare än världsettan Ståhl denna dag.

Annons

– Det kändes som att det fanns en riktig pärla i dag – att jag hade någon meter till. Det var väldigt bra förhållanden. Extremt kul att det kunde komma lite folk utanför arenan som tittade, säger Pettersson som kastat 67,10 som bäst i sin karriär.

Ståhl innehar det svenska rekordet på 71,86 och har kastat längst i världen i år med noteringen 70,25 i Helsingborg för ett par veckor sedan.

En annan som inlett säsongen starkt är Kim Amb som i spjuttävlingen kastade över 80 meter hela fyra gånger. Längsta noteringen mätte 82,41 meter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons