Annons

Springs sprang hem poängen

Slutspelsdrömmen lever för Borås Basket.
Sport • Publicerad 21 december 2008

Tacka lagets två amerikaner för det. Tillsammans stod de för 48 poäng mot Gothia.

– Vi spelade som vi gjorde förra året. Med fart och då trivs jag, säger den bäste av dem – Dennis Springs.

Annons

I mötet mellan lagen tidigare i höstas blev Dennis Springs bortplockad. Följden blev en Gothia-seger. Tabelljumbon Gothia försökte med samma taktik i gårdagens returmöte.

– Vi satte två killar på honom. Men vi hade tydligen glömt hur snabb han var, kommenterar Gothia-tränaren Jonas Fredriksson.

Frågan är om något hade kunnat stoppa den kvicke amerikanen i går. Han kom förbi sin markering så gott som hela tiden vilket ledde till stora ytor i Gothia-försvaret.

– Den stora skillnaden mot tidigare är att vi nu spelade med fart. Vi sprang mycket och alla kämpade oerhört hårt, säger Springs.

– När spelat går fort, då trivs jag. Då är jag som bäst, forsätter han.

30 poäng för Springs i fredags mot 08 Stockholm. 26 nu mot Gothia. Formtoppen har kommit lagom till att laget går på julvila. Fem dagars julfirande i USA står på planeringen – för Springs och för lagets andra amerikan Ryan McDade.

McDade som var den som fick flest och bäst framspelningar av sin landsman Springs. Resultatet: 22 poäng.

Gothias undermåliga skytte gav dessutom McDade chansen att briljera under korgarna. 14 returer – överlägset bäst i matchen.

Som mest var Borås i ledning med 28 poäng, vid ställningen 67–39. Men i slutperiodens inledning bänkades Dennis Springs och Gothia kunde komma närmare. Då sjönk plötsligt Borås-spelarnas självförtroende och nerverna började svikta.

Men med en utvilad och pigg Dennis Springs åter på planen kom Gothia aldrig närmare än tolv poängs underläge.

Annons

Tränare Anders Jonsson var märkbart lättad efter segern.

– Det var den bästa julklapp jag kunde få. Segern ger självförtroende och det blir enklare att få kraft till att sätta igång igen efter juluppehållet.

När serien sätter igång igen den 7 januari har Borås två poäng upp till slutspelsplats.

– Spelar vi som mot Gothia har vi en bra chans att komma till slutspel. Men vi har fortfarande mycket att jobba med, säger Dennis Springs.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons