Annons

Lindahl skrev autograf – får intern kritik

Djurgårdens sportchef Jean Balawo var inte nöjd med sin målvakt Hedvig Lindahls agerande inför och efter Stockholmsderbyt mot Hammarby.
Efter 0–3-förlusten kunde stjärnvärvningen ses signera en tröja till en motståndarsupporter.
Fotboll • Publicerad 22 augusti 2022
Hedvig Lindahl under Stockholmsderbyt mot Hammarby.
Hedvig Lindahl under Stockholmsderbyt mot Hammarby.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I upptrappningen till derbyt twittrade Hedvig Lindahl uppmuntrande om Hammarbys biljettförsäljning.

"Hammarby är just nu bäst på att rekrytera publik i damallsvenskan och jag hoppas givetvis att fler klubbar vill ta upp kampen och bli lika bra, om inte bättre. Hur som helst, het drabbning väntar med mer än 9 000 biljetter sålda", skrev hon på Twitter.

Annons

Det uppskattades inte av Djurgårdens sportchef Jean Balawo.

– Jag säger så här, inför en sån match vill vi ge energi till oss och Djurgården. Sedan tror jag nog Hedvig menar en större bild, men återigen så måste man tänka på att där och då måste vi samla ihop oss och då är det Djurgården som gäller, säger han till Expressen.

Signerade Hammarby-tröja

Derbyt i sig blev ingen rolig historia för vare sig Lindahl eller Djurgården. "Blåränderna" föll med 0–3, bland annat efter ett svagt ingripande av den svenska landslagsmålvakten vid det första målet.

Efterspelet har dock kommit att handla mer om en bild som fått spridning på sociala medier. Där kan Lindahl ses signera en målvaktslandslagströja till en ung pojke klädd i grönvita "Bajen"-färger.

Detta upprör Jean Balawo.

– Det som faktiskt gör ont är snarare att vi har förlorat med 0–3. Då blir det fel helt enkelt, det blir jättefel. Vi måste bättra oss där.

Tvivlade kring flytten

39-åriga Lindahl skrev på för Djurgården under sommarens EM-slutspel. Hon har tidigare öppnat upp om sina tvivel kring flytten.

– När de först tog kontakt var jag verkligen inte intresserad. De har väldigt dåligt rykte, har hon sagt till Expressen.

Hedvig Lindahl har kontrakt med Djurgården över 2023.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons