Annons

Spelare sjuka i Linköping – match ställs in

Torsdagskvällens träningsmatch mellan SHL-lagen Örebro och Linköping ställs in på grund av sjukdomsfall i bortalaget.
Linköping befarar att spelarna smittats av coronaviruset.
Ishockey • Publicerad 10 september 2020
Det blir ingen träningsmatch mellan Örebro och Linköping i kväll. Linköpings sportchef Niklas Persson säger att de inte vet om spelarna är sjuka i covid-19, men ställer in av säkerhetsskäl. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Matchen ställs in med nio dagar kvar till premiären av SHL.

"Under gårdagskvällen och natten har individer i och kring vårt SHL-lag insjuknat. Det är inte bekräftat att det är på grund av covid-19, men vi väljer att ta det säkra före det osäkra och därmed ställa in kvällens träningsmatch", säger Linköpings general manager Niklas Persson i ett pressmeddelande.

Annons

Det är tre spelare som har insjuknat i Linköping. Spelarna har testats för covid-19 och klubben inväntar nu svaren, uppger Persson för Aftonbladet. Alla tre spelarna tränade under onsdagen, men insjuknade under natten.

Det är oklart hur sjukdomsfallen påverkar Linköpings uppladdning inför SHL-premiären den 19 september. Linköping har en ytterligare en träningsmatch planerad på lördag mot Växjö.

– Vi ska ta ett beslut hur vi gör framöver. Det här har precis kommit till oss, säger Persson till Aftonbladet.

Fallen i Linköping är de senaste av flera uppmärksammade sjukdomsfall kring svensk elitishockey i säsongsuppladdningen. Även hockeyallsvenska Karlskoga och Västerås har drabbats av smittade spelare.

Åtminstone 18 spelare och övrig personal i Karlskoga var smittade, medan minst åtta personer runt A-lagets i Västerås testats positivt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons