Annons

Sörenstam får egen LPGA-tävling: "En stor ära"

Forna golfstjärnan Annika Sörenstam hedras med en egen tävling på LPGA-touren dubbad "The Annika" med start nästa år.
"Det är en otrolig ära", säger Sörenstam.
Golf • Publicerad 14 september 2022
Annika Sörenstam får en egen tävling på LPGA-touren. Arkivbild.
Annika Sörenstam får en egen tävling på LPGA-touren. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Annika Sörenstam arrangerar redan Scandinavian Mixed ihop med Henrik Stenson på Europatouren. Nu får hon sin alldeles egna tävling på damernas USA-tour.

"The Annika" heter det nya LPGA-eventet med start 2023 på Pelican Golf Club utanför Tampa i Florida.

Annons

"Det är en otrolig ära att stå värd för en av de ledande tävlingarna på LPGA-tourens schema på Pelican Golf Club, en anläggning i världsklass, tillsammans med mina goda sponsorvänner", säger Sörestam i ett pressmeddelande och fortsätter:

"Att ge tillbaka till spelet jag älskar och utveckla nästa generation spelare har alltid varit viktigt för allt vi gör. Jag ser fram emot detta nya partnerskap och att ta den här tävlingen till nya höjder på LPGA-touren."

Lockat storstjärnor

Golfklubben har stått värd för Pelican Women's Championship sedan 2020 och snabbt lyckats locka till sig vassa startfält. I fjol vann amerikanska superstjärnan Nelly Korda efter playoff där hon slog andra stora namn som Lexi Thompson och Lydia Ko.

Mer detaljer om "The Annika" kommer efter att årets tävling, som avgörs mellan 10–13 november, har slutförts. Enligt Golf Digest väntas en utökning av prispotten.

Arrangerar ungdomstävling i Sverige

Annika Sörenstam, som lade av 2008, har gjort något av en minicomeback på sistone. I fjol vann hon US Senior Women's Open och i år spelade hon två tävlingar på LPGA-touren, inklusive årets US Open på Pine Needles.

Sörenstam har vunnit mer än 90 tävlingar världen runt, inklusive tio majors och leder fortfarande LPGA-tourens penningliga. Hon arrangerar sedan tidigare Annika Invitational Europe i Sverige för tjejer under 18 år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons