Annons

Söndagens sport: Storseger för BHK och förlust för Norrby

Söndagens sport i korthet: Norrby förlorade i serieavslutningen, BHK vann igen och Borås GIF tog klivet upp i division V.
Sport • Publicerad 24 oktober 2010

FOTBOLL: Norrby förlorade med hela 4–1 hemma på Borås Arena i säsongens sista match. Motståndarna Qviding säkrade därmed en kvalplats upp till superettan där de kommer att få möta Öster. Rares Bota gjorde Norrbys enda mål.

Tränaren Simon Eriksson summerade säsongen som varit.

Annons

– Godkänd. Men vi har ett ungt lag som hamnat i svackor.

Borås GIF vann över Kinnarp/Slutarp med 2–0 i kvalet till division V och avancerade i seriesystemet. ÄvenDannike vann i kvalet och stannar därmed i femman. Däremot åkte Gånghester/Målsryd på sin tredje raka förlust i kvalet och spelar därmed i division VI nästa säsong.

I damernas kval till division IV vägde Kindaholm lite för lätt. Det blev förlust mot Kvänum/Jung med 3–1 vilket innebär division V-spel 2011.

Elfsborgs P17 lyckades inte ta sig till SM-final. I semifinalen mot Spånga blev det förlust med 4–0.

HANDBOLL: Borås HK gjorde en bra bortamatch mot Mantorp och vann med 35–25. Och det var ett giftigt anfallsspel som var segervapnet.

– Vi springer ifrån dem, sa Torbjörn Larsson efter matchen.

ISHOCKEY: I hockeyns division II blev det vinst för Ulricehamn (4–1 mot Dalen) och förlust för Nittorp (4–6 mot Bäcken).

Ulricehamns tränare Hasse Hansson:

– Tålamodet gav till sist utdelning för oss. Vi bara malde på.

Nittorps tränare Hans ”Mille” Jönsson såg lite ljusning trots förlusten:

Annons

– Vi krigade på klart bättre än förra matchen, men Bäcken blev för starka på sin hemmaplan.

Även BHC:s damer förlorade i går. I hemmapremiären blev Malmö Redhawks för svårt, 3–7.

– Riktigt tungt, sa en besviken Maria Hansson efter matchen.

VOLLEYBOLL: Ymer hade inte mycket att sätta emot Falköping i volleybollens division I. Falköping vann i tre raka set sedan Ymers passare Samith Olausson skadat sig precis före matchstart.

Läs mer i måndagens BT.

Pierre Henriksson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons