Söndagens sport: Seger för BHK

Det är en stor sportsöndag för Sjuhäradsbygdens alla lag. Det blev segrar för BHK, Borås Basket U, BG Mark, Dalstorp och Robin Larsson. Samt tung förlust för Norrby.
Sport • Publicerad 23 september 2012

ISHOCKEY : Nittorp vann med 4–3 borta mot Pantern i Malmö. Det var Kindsklubbens första seger i division 1 sedan 2002. Jonathan Tholander var mannen bakom segern. Han gjorde ett mål och hade assist på övriga tre. Nittorp ledde med 2–0, tappade till 2–3, men vände alltså igen.

FOTBOLL : Norrby föll tungt i Lund i söderettan. Boråsarna kvitterade till 1–1 i 80:e minuten i sin jakt på nytt kontrakt. Alen Krasniqi gjorde målet. Men serietvåan Lunds BK avgjorde i minut 89. Målskytt Admir Osmancevic. Därmed ligger Norrby kvar precis ovanför nedflyttningsstrecket i söderettan.

HANDBOLL : Borås HK vann sin seriepremiär hemma mot Mantorp. BHK vann med 26–20. I halvtid var det 9–8, efter att BHK rest sig från 2–6.

RALLYCROSS : Robin Larsson vann Finlands EM-deltävling i klassen TouringCar. Det var Svenljungaförarens fjärde raka seger i EM.

BASKET : Borås Basket U vann premiären i division I södra. Borås vann med 84–59 hemma mot Järfälla. Richard Maråker blev bästa poänggörare med 26 poäng.

BASKET : BG Mark vann i går, och tog en ny seger i dag i division I södra. Det blev 52–46 borta mot Västerås. Kanonstart på säsongen för Markgänget alltså.

FOTBOLL : Dalstorp jagar kvalplats mot tvåan. I dag blev det seger med hela 6–1 borta mot Hovslätt. Därmed ligger laget trea, två poäng bakom serieledande Vinberg med två omgångar kvar att spela. Dalstorp möter just Vinberg borta i nästa omgång.