Söndagens sport: Kristensson kvar i BHC, Settergren vann final

Peter Kristensson blir kvar i Borås HC, Johan Settergren vann på sommartouren och Magnus Krokström vann dagens deltävling i Camaro cup.
Sport • Publicerad 13 juli 2008

BILSPORT. Magnus Krokström hade en kanonhelg i Falkenberg. Tvåa i går, segrare i dag. Krokström startade från pole position i dagens deltävling i Camaro cup, och Marksonen lyckades försvara tätpositionen och vinna.

ISHOCKEY. Peter Kristensson spelar med Borås HC även i vinter. "Nittorp i division 2 var intresserade men Borås var mitt första val. Jag vet faktiskt inte varför det har dragit ut på tiden med Borås fast det spelar ingen roll nu utan det känns jättebra att det blir fortsatt spel där," säger Kristensson till hockeysverige.se.

TENNIS. Boråstjejen Gabriella Boboc, som numera tävlar för Falkenberg, föll mot Karolina Söör från Tabergsdalen i finalen av Blå Jungfruspelen i Oskarshamn. Boboc vann första set med 6–2, men föll sedan med 6–3, 6–1. Boboc verkar vara på väg mot toppformen. Hon tappade bara två games på vägen fram till final i tävlingen som ingår i den svenska Sommartouren.

TENNIS. Sandareds Johan Settergren vann finalen i en annan sommartourstävling, nämligen Strandbadsturneringen i Falkenberg. Där besegrade Settergren totalledaren på sommartouren, Ullevis Arvid Puranen, med 6-4, 6-0.

SIMNING. Vid Vansbrosimningen blev Elfsborgs Christian Svensson bäste sjuhäring med en 29:e-plats. Svensson var 5.42 efter segrande Mike Thorén, Linköping, över de tre kilometerna. Näst bäste sjuhäring var Elfsborgs Patrik Patriksson, på plats 99. Bland damerna kom Sara Gustafsson, Elfsborg, på plats 44. Hon var 10.03 bakom suveräna segrarinnan Eva Berglund, Jönköping.

BILSPORT. Patrik Ernstson hade ingen vidare helg i Falkenberg. Svenljungasonen slutade på 15:e plats i det första heatet av Carrera cup, och bröt det andra.

GOLF. Malin Svedelius från Borås GK slutade på nionde plats när Sas-touren spelade deltävling i finska Åbo. Svedelius var med +9 hela 15 slag bakom suveräna segrarinnan, tjeckiska Zuzana Masinova. Hultas Lena Tornevall kom på plats 13, ytterligare ett slag bakom täten.

FOTBOLL. Byttorps målvakt Sussie Nilsson fick sitta kvar på bänken även i den tredje gruppmatchen vid EM för F19-landslag. Sverige nådde 1-1 mot England, vilket för svenskorna till onsdagens semifinaler.

FOTBOLL. I juniorallsvenskan vann Elfsborg med 5-3 mot Örgryte. Det var alltså ett bra genrep inför Gothia cup, där de gulsvarta juniorerna i morgon inleder gruppspelet klockan 15.00 på Heden mot omtalade Snow Lion från Tibet.