Brommapojkarna saknade Amadeus Sögaard när man tog emot Värnamo på Grimsta IP.
I lagkaptens frånvaro föll man mot smålänningar med 0–2.
Fotboll • Publicerad 5 augusti 2023
Värnamos spelare jublar efter 0-2 genom Värnamos lagkapten Oscar Johansson.
Värnamos spelare jublar efter 0-2 genom Värnamos lagkapten Oscar Johansson.Foto: Mickan Palmqvist /TT

Senast Brommapojkarna (BP) och Värnamo möttes vann BP, men under lördagen skulle det bli omvänt resultat.

Gästerna Värnamo tog greppet om matchen direkt och hade två skott på mål redan i den 13:e matchminuten.

Med halvtimmen spelad tvingades BP:s mittback Andre Calisir byta efter skadekänning. Ett tufft byte då hemmalagets bänk ekade tom på mittbackar då Amadeus Sögaard var avstängd efter att ha dragit på sig tre gula kort.

– Det är betydligt jobbigare att sitta på läkaren än att spela kan jag säga, sade Sögaard i Discovery+-sändningen under halvtidsvilan.

Bara minuter efter BP:s mittbacksbyte tog Värnamo ledningen genom Ajdin Zeljkovic som gjorde sitt första mål för säsongen.

I andra halvleken skulle gästerna få sig ett bakslag när lagets främsta målgörare Gustav Engvall fick skadekänning i låret och haltade av planen. I stället för Engvall klev Bernardo Vilar in.

Men bytet påverkade inte Värnamo som genom lagkapten Oscar Johansson satte dit 2–0 på tilläggstid, vilket även blev matchens slutresultat.

– När jag såg att Marco (Bustos) blev fri var det bara att hänga på så avgör vi matchen. Det är viktigt att kunna göra den 2–0 och bara spela av den sista minuten, sade Johansson till Discovery+.

I och med vinsten går Värnamo om Brommapojkarna i tabellen och ligger nu på plats tio. Brommapojkarna ligger strax under på elfte plats.