Annons

Söderhamn lärde Mariedal en läxa

Yngsta andrabordet mot det yngsta laget.
Sport • Publicerad 18 november 2008
Knepig uppgift. Hampus Söderlund hade bra lägen att klå Viktor Brodd, men söderhamnaren slank ur knipan varje gång. Om bara tre veckor ska de båda spela dubbel tillsammans på junior-VM.
Knepig uppgift. Hampus Söderlund hade bra lägen att klå Viktor Brodd, men söderhamnaren slank ur knipan varje gång. Om bara tre veckor ska de båda spela dubbel tillsammans på junior-VM.Foto: Lars-Åke Green

I går var det Mariedal som fick lära sig en läxa.

– Synd. Det kändes som jag var bättre, säger minstingen Hampus Söderlund.

Annons

Han och Mattias Översjö förlorade sina båda första matcher men hade chansen att fixa poäng till Mariedal i sina avslutande kamper.

Både 14-årige Söderlund och den tre år äldre Översjö tog sina respektive matcher till skiljeset men vägde där för lätt i går.

Hampus Söderlund var närmast. Han hade setbollar i de två första seten han förlorade och hade även en tvåbollarsledning mitt i det avgörande setet.

– Det är tufft att vara i bra form och ändå förlora. I början av säsongen gick mycket med mig – nu gick det emot.

Det har gått några minuter efter förlusten som innebar att Mariedal missade chansen att gå upp jämsides med tredjeplacerade Söderhamn. En besviken Hampus Söderlund kunde ändå se framåt.

– Man blir mentalt starkare av sådana här förluster.

Almåshallen var rena rama ungdomsgården i går.

Söderhamns lag har en medelålder på 20 år – anförda av 22-årige landslagsmannen Jon Persson.

Mariedal ställde i går upp med Jimmy Ojakangas, 19, Mattias Översjö, 17, Hampus Söderlund, 14, tillsammans med Radek Mrkvicka, 34.

Den tjeckiske åldermannen i sällskapet har synpunkter på sina yngre lagkompisar – som att Söderlund borde vinna fler lätta bollar och att Ojakangas kan visa mer killerinstinkt – men är imponerad av Mariedals talangsamling.

Annons

– Om de får vara skadefria och tränar ordentligt så ser framtiden ljus ut, säger Radek Mrkvicka.

Faktum är att det ser ganska ljust ut redan i nutid.

Mrkvicka och Liao (i går tillfälligt hemma för att spela kinesiska mästerskapen) leder laget på förstabordet och seriens yngsta andrabord presterar över förväntan.

– Jag har inte tänkt så mycket på vår ålder, men många lag har underskattat oss. Vi har visat att vi kan, säger Hampus Söderlund.

Inte minst gäller det han själv. Talangen från Sjömarken har plusstatistik i sin första säsong i högsta serien.

Vid sidan av seriespelet avlöser de stora uppdragen varandra. Nyligen blev han fyra i inofficiella VM för 15-åringar.

Nästa vecka debuterar han på internationell seniornivå i polska öppna och 6 december är det dags för junior-VM i Madrid.

Där ska han dubbelspela tillsammans med sin överman i gårdagens sista match, Viktor Brodd.

Allra först väntar chans till revansch mot Söderhamn när serien vänder nästa vecka.

BORDTENNIS, ELITSERIEN

MARIEDAL–SÖDERHAMN 3–5

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons