Annons

Söderberg tappade på slutet – tvåa igen

Med sex hål kvar var Sebastian Söderberg i delad ledning. Men för andra veckan i rad fick svensken nöja sig med en andraplats på Europatouren.
Golf • Publicerad 24 oktober 2021
Sebastian Söderberg. Arkivbild.
Sebastian Söderberg. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Sebastian Söderberg har visat upp finfin golfform nere i Spanien, men han har inte riktigt fått till spelet när tävlingarna ska avgöras.

Förra veckan var Söderberg – som tog sin hittills enda seger 2019 – i ensam ledning på Valderrama när han slog bort utslaget på hål 17 och segern gick till Matt Fitzpatrick.

Annons

Nu var spelplatsen Santa Ponsa på Mallorca när Söderberg med sex hål kvar delade ledningen med dansken Jeff Winther, som när rundan inleddes var tre slag före svensken.

Men på hål 13 började Söderberg darra. En blågul treputt gav Winther greppet, på hål 15 kom ännu en bogey för Söderberg och på hål 16 landade utslaget i ett vattenhinder även om han sedan lyckades rädda par med en långputt.

Några fler birdies blev det inte för den 31-årige svensken, som på –14 delade andraplatsen med spanjorerna Pep Angles och Jorge Campillo.

Winther slutade –15 och tog sin första Europatourseger i karriären.

Niklas Lemke var näst bäste svensk, delad sjua på –10.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons