Annons

Söderberg i ny segerstrid – trea på Mallorca

För en vecka sedan lyckades Sebastian Söderberg inte knyta ihop säcken.
På söndagen får han en ny chans att ta karriärens andra Europatourseger.
Golf • Publicerad 23 oktober 2021
Sebastian Söderberg. Arkivbild.
Sebastian Söderberg. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Inför den sista rundan på Mallorca ligger Söderberg trea, på 12 slag under par och tre bakom danske ledaren Jeff Winther. Detta efter en tredjerunda då den svenske golfaren inte stod för många misstag.

Efter att ha gjort dagens enda bogey på hål 3 radade Söderberg upp fyra raka birdies – och när halva rundan var spelad var han en av hela sex spelare i delad ledning. När Söderberg spädde på med birdies på hål 11 och 13 var ledningen helsvensk, men sedan blev det fem raka par för 31-åringen.

Annons

Då smet Jeff Winther förbi och kopplade greppet inför slutvarvet. Winther avslutade med tre raka birdies för 62 slag, att jämföra med Söderbergs 64 på lördagen. Dansken, som aldrig har vunnit på Europatouren, har spanjoren Jorge Campillo två slag bakom sig. Söderberg delar tredjeplatsen med en annan hemmaspelare, Alvaro Quiros.

Sebastian Söderberg tog sin hittills enda triumf i Schweiz för drygt två år sedan. På Valderrama förra helgen ledde han med två hål kvar att spela, men en blytung avslutning med dubbelbogey och bogey gjorde att Söderberg slutade delad tvåa bakom Matt Fitzpatrick.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons