Annons

Snuvades på hjälterollen

Äntligen lossnade det för Simon Hedlund.
Sport • Publicerad 29 september 2014
Foto: Bengt Lagerstedt

Men hjälterollen, den snuvades han på.

– Det var meningen att jag skulle ta ytterligare ett kliv i år och känner inte att jag har gjort det.

Annons

Viktor Claesson vandrade längs straffområdeslinjen i jakt på en skottlucka. När den aldrig infann sig fann han Simon Hedlund som i sin tur vände bort AIK-försvaren Martin Lorentzson innan han vände tillbaka högerskottet i närmsta hörnet. Matchklockan stod på 64 när Klas Ingesson knöt nävarna och 1–0 tickade upp på resultattavlan. Och Hedlund hade spräckt årets målnolla i allsvenskan.

– Jag ville ha en passning. Först tänkte jag skjuta med vänstern men tog emot och sköt mellan benen på Lorentzon. Klart det är surt att inte få bli hjälte. Men sådan är fotbollen. Jag tyckte att vi kontrollerade det rätt så bra. Tyvärr så blev det 1–1.

AIK kvitterade med endast sju minuter kvar på en hörna, vilket berövade den snabba yttern på hjälterollen efter en säsong som inte har gått som han hade velat.

– Jag är besviken på mig själv. Jag har inte levererat som jag hade hoppats. Nu har jag spelat tre matcher från start och känner att jag får förtroende även om jag gör mindre bra insatser. Det ger självförtroende och med det vågar jag mer. Förhoppningsvis ger den här insatsen ännu mer självförtroende som gör att jag vågar än mer.

Vad har saktas från dig hittills i år?

– Mål och mer poäng. Sedan att jag vågar göra lite med på egen hand i stället för att passa. Spelmässigt känner jag att jag är på gång nu.

Bakom framgången ligger videoanalyser och nötande på planen för att få yttern att våga stanna kvar på kanten och inte söka sig in centralt för tidigt, menar Klas Ingesson, som ansåg att det var Hedlunds bästa insats för året.

– Han är fantastisk i dag. Det är få som har speeden och han har en bra teknik. Hittar han tajmingen är han så här bra. Vi har pratat med honom att stanna kvar. Samtidigt gäller det ge han bollar ut på kanten, för annars tappar en spelare tålamodet och söker sig in i banan.

Huvudpersonen själv är inne på samma sak.

– Det svåra är med att stanna kvar är att man inte får så mycket boll som man får centralt. I dag tyckte jag det gick bra.

Annons

Redan efter dryga kvarten spelad var Hedlund i rampljuset. Han föll i en duell i straffområdet och hemmapubliken vädrade straff. I stället fick Hedlund ett gult kort för filmning.

– Jag tycker han är på mig, kanske ingen straff, men heller ingen varning.

Vad det en chansning från din sida?

– Lite både ock, säger målskytten.

Christian Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons