Annons

Snöbrist i Frankrike – världscuptävling i fara

Världscuptävlingarna i skidor i Les Rousses är i fara. Snösituationen i den franska orten norr om Genéve gör att det internationella skid- och snowboardförbundet letar efter en alternativ arrangör.
Skidor • Publicerad 13 januari 2023
Fis hoppas att snön ska komma i tid till tävlingarna i Les Rousses. Arkivbild.
Fis hoppas att snön ska komma i tid till tävlingarna i Les Rousses. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Tävlingarna är planerade att arrangeras den sista helgen i januari. Det är sista chansen att slå sig in i en VM-trupp, då den spikas senast den 30 januari.

Fis jobbar för att hitta en alternativ arrangör om det skulle vara så att tävlingarna måste flyttas från Frankrike. Italienska Toblach är ett alternativ precis som Engadin-dalen i Schweiz.

Annons

Enligt Fis är hoppet dock inte ute för att tävlingen ska kunna hållas som planerat. Väderleksrapporten för de kommande veckorna ser lovande ut, med snöfall och kallare väder som gör det möjligt att producera konstsnö.

Beslut fattas på måndag 16 januari.

Skid-VM startar 22 februari i slovenska Planica.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons