Annons

Smittspridning stör träningsmatcher inför JVM

Smittspridningen ställer till det inför JVM i Kanada.
Nu skjuts träningsmatcher fram – drygt en vecka innan mästerskapet.
Ishockey • Publicerad 18 december 2021
Spelschemat för träningsturneringen inför JVM ändras om i sista stund. Arkivbild.
Spelschemat för träningsturneringen inför JVM ändras om i sista stund. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Det meddelar Internationella ishockeyförbundet (IIHF) i ett pressmeddelande. Orsaken är smittspridningen av covid-19 och framförallt virusvarianten omikron.

Juniorkronorna skulle ha mött Kanada natten till tisdag, svensk tid, samt Österrike natten till julafton. Men nu står det klart att samtliga träningsmatcher stoppas fram till åtminstone den 23 december.

Annons

Sveriges första match kommer därför med säkerhet att flyttas eller ställas in.

"Vi förstår att detta är utmanande för spelare, tränare, personal och supportrar. Men vårt mål är att arrangera ett säkert och framgångsrikt evenemang, och vi kommer fortsätta att ta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att uppnå det målet och för att kunna dela ut medaljer den 5 januari", skriver IIHF.

Ett uppdaterat spelschema ska kommuniceras under de kommande dagarna. Det är oklart om samtliga planerade matcher kommer att kunna bli av.

JVM inleds den 26 december. Sverige möter Ryssland i premiärmatchen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons