Annons

SM-silver till Borås GK

Mustascherna åkte av när Borås tog historisk silvermedalj.
Borås GK:s herrar nådde sitt mål på lag-SM – att för första gången knipa en medalj.
Sport • Publicerad 19 juli 2014

– Helt sjukt roligt. Vi är överlyckliga. SM-medaljerna är historiska för Borås Golfklubb, jublar Nicklas Glans.

När finaldagens fyra singlar började låg Borås hela 15 slag efter Karlstad i topp.

Annons

– I golf är allt möjligt. Vi visste att vi hade chansen. Det var bara att gå ut och köra på. Vi skulle bara ha medalj, säger Nicklas.

Borås började jakten på karlstad. Slag efter slag togs på Karlstad i täten. Inte bara av Borås utan även Linköping och Djursholm ville vara med.

Karlstad tappade hela sin ledning. Linköping kom bakifrån tog in elva slag och vann SM-guldet före Borås, Djursholm och Karlstad som delade silverplatsen, ynka fyra slag efter.

– Laganda, harmoni och riktigt kämpaglöd gav Borås första silver. Nu kan vi lugnt käka festmåltid och raka avvåra nyanlagda mustascher för gott. Härligt, avslutar Nicklas.

Övriga spelande medaljörer var Daniel Bredberg, Daniel Knutsson, Anton Wejshag, Kristoffer Karlsson och Oskar Pettersson.

För Borås damlag blev det till slut en åttonde plats efter att just blivit åtta på finaldagens singlar. En missräkning då siktet var inställt på medalj efter fjolårets fjärdeplats.

Lennart Odén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons