Annons

SM-guld för Borås cheerleaders: "Så himla underbart"

SM-guld. Glädjetårar. Segervrål.
Sport • Publicerad 5 maj 2008
Glada miner. Boråstjejerna i Musketeers Funky Cheer stod för en sprudlande show och tog välförtjänt hem SM-guldet i Cheer B junior.
Glada miner. Boråstjejerna i Musketeers Funky Cheer stod för en sprudlande show och tog välförtjänt hem SM-guldet i Cheer B junior.Foto: Jan Pettersson

CHEERLEADING BORÅS

Lyckan var enorm bland cheerleadarna i Musketeers Funky Cheers.

Annons

Tävlingen gick in på sin sista dag och många hade hittat till Boråshallen för att ta del av den högklassiga underhållningen. De lokala lagen (Musketeers Funky Cheer och Flugan Royal Cheer & Dance) gjorde sitt för att få igång hemmapubliken.

Jublet från läktarna var också öronbedövade när MFC entrade mattan i klass Cheer B junior. Volter och språng blandades med höga kast och det märktes tydligt att tjejerna trivdes inför den entusiastiska åskådarskaran.

Programmet var, minst sagt, spektakulärt och våghalsigt.

– Vi ville bjuda på någonting extra, förklarar Pauline Svensson och fortsätter:

– Det var lite nervöst när man känner så många på läktarna men självklart var det roligt att uppträda på hemmaplan. Man ville ju göra så bra ifrån sig som möjligt, det är ju inte varje dag som SM avgörs i Borås om man säger så.

Sannerligen inte. När speakern ropade ut MFC som segrare visste jublet inga gränser bland tjejerna.

– Så himla underbart. Det har var absolut ingenting som vi hade förväntat oss.

Ännu fler medaljer

Borås fick ytterligare två medaljer genom Annie Ernvid (MFC) som knep guldet och Sara Lund (Flugan) som tog silver i indiviuell minor.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons