Annons

Skyttekungen tillbaka i Norrby

– Jag lämnade Syrianska med en enorm lättnad. Jag mådde inte alls bra av att vara där.Richard Yarsuvat berättar om den korta tiden i superettanlaget i Södertälje och återkomsten till Norrby i division 1.
FOTBOLL • Publicerad 13 april 2016
Ricky Yarsuvat. Foto: Jan Pettersson
Ricky Yarsuvat. Foto: Jan Pettersson

Richard, eller Ricky som han ofta kallas, tillhörde Norrby säsongerna 2014 och 2015. Han vann lagets interna skytteliga båda åren, 2014 på 20 mål (varav två straffar) och 2015 på tolv mål (varav en straff).

Inför årets säsong lockades han till Södertälje och Syrianska FC i Superettan av tränaren Bosko Orovic.

Annons

– Bosko Orovic tränade Qviding i fjol i division 1 södra och vi mötte dem då med Norrby, berättar Ricky Yarsuvat. Han har sagt att han följt mig i flera år och velat värva mig.

– Jag åkte upp till Södertälje för att känna på det, förklarar han.

I januari flyttade han till en lägenhet som klubben erbjöd och de skrev på ett kontrakt. Men redan efter tre månader valde Ricky själv att avsluta det trots att han fotbollsmässigt såg ut att ta en plats i laget.

På de tre månader han representerade det gul-röd-randiga laget hann Yarsuvat med tre matcher tävlingsmatcher – i Svenska Cupen.

– Jag spelade från start i samtliga, 0-0 mot Hammarby, vinst 1-0 mot Djurgården, jag spelade fram till målet och vinst 1-0 mot Ljungskile, berättar han.

Trots det valde han alltså att själv avsluta kontraktet i mars, efter bara tre månader.

– Jag mådde inte bra av att vara där, motiverar han. Jag trivdes inte, vi kom inte alls överens, så jag ville bryta kontraktet av personliga skäl.

Han kommer bara på två saker som var bra och fungerade i klubben.

– Ja, tränaren Bosko Orovic var jättebra. Och klubben ställde upp när jag ville därifrån.

Vad var det som inte fungerade?

Annons

– Jag fick inte ut något av att vara där, svarar Yarsuvat. Jag utvecklades inte och det var inte rätt miljö för mig.

Så här står det på Syrianskas hemsida:

"Richard Yarsuvats kontrakt har avslutats på begäran av spelaren själv på grund av sociala och personliga skäl. Spelaren har även upplevt att han inte kunnat prestera upp till sin fulla kapacitet på grund av dessa faktorer.

Klubben har efter en längre tids diskussioner ömsesidigt valt att avbryta hans kontrakt med omedelbar verkan."

24-åringen återvände till Norrby och har skrivit på ett ettårskontrakt,

– Jag kände mig välkommen direkt och allt praktiskt löstes på två veckor, berättar han. Jag är tacksam gentemot Norrby och ska försöka ta en plats i laget som forward.

Han gjorde mål i både första och andra träningsmatchen efter återkomsten och ligger naturligtvis bra till att ta en ordinarie plats.

Alternativen som forwards i Norrby heter Ibrahim Alushaj, Victor Rotting och Hampus Gustavsson, plus allroundspelaren Marcus Översjö. Norrby börjar hemma mot Mjällby AIK den 16 april.

Mats Thorén

Fakta

Richard Yarsuvat

Ålder: 24 år.

Familj: mamma, fyra systrar och en bror.

Bor: Boda, Borås.

Klubbar i karriären: Borås AIK, Elfsborg, IFK Värnamo (lån), Örgryte, Norrby, Syrianska FC, Norrby.

Landskamper: Två U19-landskamper.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons