Annons

Skyttekungen om konkurrenssituationen: ”Är man inte på tårna spelar man inte”

En skadefri Norrbytrupp har inneburit förändringar i startelvan inför varje match.
Fjolårets bästa målskytt, Robin Strömberg, har fått finna sig på bänken tre matcher i rad.
Fotboll • Publicerad 13 juli 2020
Efter fem omgångar har manager Mak Lind gjort förändringar i startelvan inför varje match. Robin Strömberg, i mitten, har fått finna sig på bänken tre matcher i rad medan Benjamin Arapovic, i bakgrunden, närmar sig sin första start i Norrbytröjan.
Efter fem omgångar har manager Mak Lind gjort förändringar i startelvan inför varje match. Robin Strömberg, i mitten, har fått finna sig på bänken tre matcher i rad medan Benjamin Arapovic, i bakgrunden, närmar sig sin första start i Norrbytröjan.Foto: Ceasar Segergren

– Är man inte på tårna så spelar man inte heller, säger han inför matchen mot Akropolis.

Den 28-årige anfallaren drar iväg några volleyskott efter Norrbys matchförberedande träning. Under fjolårets debutsäsong gjorde han 20 matcher från start och noterades för åtta fullträffar. Bäst i laget tillsammans med Dijan Vukojevic.

Annons

– Jag har såklart ambitioner att bygga vidare på min förra säsong, fortsätta att göra poäng och nå högre med laget. Jag tycker att vi har materialet för det.

I år har dock skåningen, efter att ha startat i de två inledande omgångarna, fått nöja sig med att agera inhoppare tre matcher i rad.

– Vi har en bra konkurrenssituation, och nu i de inledande matcherna har vi spelat med en forward. Vi har väl kanske fyra på den positionen om man räknar in Ezequiel (Montagna), säger han.

– Det är många matcher så det är bara att acceptera situationen. Det känns som att vi offensiva spelare har lite mer att ge.

Strömbergs facit från tiden i division I med Ljungskile vittnar om ett öga för mål: 21 respektive 20 fullträffar.

– Förra hösten kände jag en accelererande formkurva och fick spela mer och mer som anfallare efter att ha börjat som mittfältare. Det var absolut en bra säsong, säger han om sina åtta mål och fyra assist.

Men i årets superettan har det blivit varken mål eller assist. Hittills är det bara Dardan Rexhepi av Norrbys anfallare som har hittat rätt (två mål).

– Vi har olika typer av spelare, för lagets del är det väldigt fördelaktigt när man möter olika sorters motstånd. Men man kan inte slappna av. Är man inte på tårna så spelar man inte heller, säger han.

För Norrbys manager är det en unik situation. I säsongsupptakten har han haft samtliga spelare tillgängliga inför varje match.

– Det är väldigt ovanligt, säger Mak Lind. Det ger alternativ. Vilket så klart är tacksamt.

Annons

Efter förlusten mot Halmstad senast ser mittfältaren Benjamin Arapovic ut att bli näste förändring i startelvan, något som skulle innebära 21-åringens första start i Norrbytröjan.

– Man ser att han har blivit fostrad i Häcken. Han vill ha mycket boll och det är sådana spelare som svensk fotboll saknar generellt. Han kommer bli jättenyttig för Norrby i år och kommande säsonger.

Mak Lind om pusslet att hitta rätt startelva.

– Det är inte så att någon i laget garanteras en startplats om vi har gjort en bra match. Varje match lever sitt egna liv.

Robin RidellSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons