Annons

Skrällen: Ruud utslagen i Wimbledon

Wimbledons första rejäla skräll är ett faktum.
Norske storstjärnan Casper Ruud, rankad fyra i världen, är ute ur turneringen efter förlust mot britten Liam Broady, rankad 142:a.
– Det blev svårt för mig att attackera, säger norrmannen efter förlusten.
Tennis • Publicerad 6 juli 2023
Casper Ruud har spelat färdigt.
Casper Ruud har spelat färdigt.Foto: Alastair Grant AP/TT

Ruud ledde med 2–1 i set och såg ut att ha matchen under kontroll, men Broady kom tillbaka och höll nerverna i styr. På centercourten kunde 29-åringen vända och vinna med 3–2 i set (6–4, 3–6, 4–6, 6–3, 6–0).

– När jag gick och lade mig i går tänkte jag på vad jag skulle säga om jag skulle vinna matchen. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga, säger Broady i intervjun efter segern.

Annons

Broady gick ut starkt inför hemmapubliken och vann första set med siffrorna 6–4. Men Ruud hämtade igen och vände på matchen innan han kollapsade. Norrmannen förlorade det avgörandet setet med förkrossande 0–6.

– I mina ögon är det en väldigt skicklig grässpelare. Han (Broady) är en vänsterhänt spelare och hans slag var effektivare än mina. Han spelar djupt och lågt över nätet, så det blev svårt för mig att attackera, säger en besviken Ruud till NTB.

Casper Ruud spelade grand slam-final så sent som för drygt en månad sedan – då blev det förlust i Franska mästerskapen mot legendaren Novak Djokovic.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons