Skön seger för Mjällby

Det kunde blivit både två och tre mål för Mjällby.
Sport • Publicerad 26 september 2012

Men 1–0 mot Kalmar räckte gott för att ge andrum i den allsvenska bottenstriden.

Mjällbys tränare Peter Swärdh kan andas ut efter trepoängaren. Den vinsten satt perfekt och var ett kliv mot allsvenskt spel på Strandvallen även nästa säsong.

Det var Mjällbys match från början till slut. Och efter Pär Ericssons 1–0 minuterna före pausen piggnade hemmalaget till ännu mer med rappt och snabbt spel.

Etrit Berisha, Kalmars målvakt, fick ligga i. Hela matchen. Han avvärjde ett större nederlag.

Men Ericssons mål kunde han inte göra mycket åt.

Det kom efter ett misslyckat skott av Marcus Pode. Som blev en passning som Pär Ericsson styrde in, anfallarens elfte mål för säsongen.

Nanne Bergstrand behöver inte ligga sömnlös under allsvenskans slutspurt. I varje fall inte av oro för det allsvenska kontraktet. Laget är på den säkra sidan, i ingenmansland.

Men offensiven, Kalmars offensiv, den fungerade inte. Den var obefintlig, bara ett skott som Mattias Asper tippade över.