Annons

Skidskyttereserverna långt efter i stafetten

De svenska skidskyttedamerna var långt från täten i världscupstafetten i Antholz.
Det reservbetonade laget slutade på 14:e plats – över tre minuter efter segraren Norge.
Skidskytte • Publicerad 22 januari 2022
Mona Brorsson på skyttevallen under lördagens stafett.
Mona Brorsson på skyttevallen under lördagens stafett.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Ryssland kom tvåa, medan Frankrike knep tredjeplatsen efter en spurtstrid.

Flera svenska åkare har valt att avstå från det sista världscupevenemanget före OS i Peking. Däribland systrarna Hanna och Elvira Öberg, samt OS-klara Linn Persson och Stina Nilsson.

Annons

Därför var det en decimerat svensk uppställning i damernas stafett.

Men en OS-åkare fanns faktiskt med i laget – och hon visade att det inte är något fel på formen. Mona Brorsson, som slutade trea i fredagens distanslopp, tog hand om startsträckan och växlade till Ingela Andersson som tvåa, bara två sekunder efter Belarus.

Då började problemen för svensk del.

Ingela Andersson fick stora bekymmer i det liggande skyttet. Den 30-åriga veteranen använde alla extraskott, men åkte ändå på en runda.

– Jag är så besviken över att förstöra för de andra tjejerna, säger hon till SVT.

– Det är tråkigt att det händer på en stafett och jag är jättebesviken. Det känns tråkigt när vi är med hyfsat med trots att jag skjuter runda.

Sverige tappade till 13:e-plats, knappt en och en halv minut från täten, efter Anderssons sträcka. Och det lyckades laget inte riktigt hämta sig från.

Johanna Skottheim använde visserligen inte ett enda extraskott – men hängde inte alls med i åkningen. Sedan ställde ett fall till det för världscupdebutanten Annie Lindh, som också var felfri i skyttet, på slutsträckan.

Sverige körde till slut i mål tre minuter och 16 sekunder efter Norge.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons