Annons

OS-genrep i skidor ställs in

Skidor • Publicerad 10 januari 2022
Jonna Sundling och Maja Dahlquist under damernas sprint i Skandinaviska cupen i helgen. Nu ställs den sista världscuptävlingen inför OS in på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Jonna Sundling och Maja Dahlquist under damernas sprint i Skandinaviska cupen i helgen. Nu ställs den sista världscuptävlingen inför OS in på grund av coronapandemin. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Det blir inga fler världscuptävlingar på skidor inför OS.

Nu har även den sista världscupdeltävlingen inför Pekingspelen, i slovenska Planica den 21–23 januari, ställts in på grund av coronapandemin.

Annons

"På grund av den nuvarande akuta utvecklingen av pandemin i Slovenien så kunde inte säkerheten för de involverade garanteras", skriver Internationella skidförbundet (Fis) på sin webbplats.

De flesta OS-klara svenska åkarna hade ändå planerat att stå över tävlingarna. Ett undantag var Jens Burman, som har haft stora skadeproblem under säsongen och som hade tankar på att vässa formen i Slovenien.

Förutom längdåkning skulle även nordisk kombination ha avgjorts under världscuphelgen i Planica.

Sedan tidigare är också kommande helgs längdtävlingar i franska Les Rousses inställda.

OS i Peking invigs den 4 februari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons