Skellefteå straffade AIK

Förlust i de tre sista matcherna före kvartsfinalen. AIK går in i slutspelet med en negativ trend och fortsatt brist på målskytte trots att man har skyttekungen, poängkungen och assistkungen i laget.
Sport • Publicerad 6 mars 2012

Alla lag brukar vilja ha ett skönt "flow" med sig in i slutspelet så AIK har en del att fundera på.

Det blev förlust med 0–1 mot Luleå i torsdags, 0–2 mot Växjö i lördags och förlust på tisdagen med 2–3 efter straffar.

Att AIK var sugna på mål märktes tydligt, det var press mot Skellefteåmålvakten Joachim Eriksson direkt. Men slarv, för snälla skott och för mycket skytte utanför ramen gjorde att det tog ända till 8.02 in i andra perioden innan första målet kom.

Det var då Kent McDonell gjorde sitt nionde mål för säsongen–med ett direktskott– efter att ha fått ett smörpass av Robert Rosén rätt in i slottet.

Kanadensaren styrde in 2–1 i början av tredje perioden också men Skellefteå kvitterade snabbt efter båda AIK:s mål och avgjorde sedan på straffar genom Joakim Lindström.

AIK kan trots förlusten trösta sig med att Robert Rosén och Richard Gynge för första gången i AIK:s historia skjutit hem en historisk trippel då Richard Gynge vann skytteligan på 28 mål samtidigt som Robert Rosén vann både poäng och assistligan på 60 respektive 39 poäng.