Annons

Skellefteå bröt svag trend

Skellefteå fick en bra återstart efter landslagsuppehållet när man på hemmaplan besegrade Växjö med 5–3 och samtidigt passerade Smålandslaget i SHL-tabellen.
Med segern bröt också Skellefteå sin svaga resultattrend med bara en vunnen match på de sex senaste.
Ishockey • Publicerad 18 november 2021
Linus Karlsson blev tvåmålsskytt när Skellefteå vann. Arkivbild.
Linus Karlsson blev tvåmålsskytt när Skellefteå vann. Arkivbild.Foto: Erik Simander / TT

– De första fyra-fem minuterna är de bättre. Sedan tar vi över matchen helt och hållet och vinner rättvist. Växjö är ett jättebra lag så det är klart att det här ger en självförtroendeboost, säger Skellefteås tvåmålsskytt Linus Karlsson.

Men det var Växjö som chockstartade matchen och tog ledningen efter bara en minuts spel genom backen Hardy Häman Aktell, som har Skellefteå som moderklubb och nu gjorde sitt första mål för säsongen.

Annons

– Vi startade fantastiskt bra, men sedan var det Skellefteå för hela slanten. Vi biter oss fast men tyvärr lyckas vi inte vända runt det här i tredje perioden, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Väckarklocka för Skellefteå

Baklängesmålet såg ut att fungera som en väckarklocka för Skellefteå som stundtals parkerade i gästernas försvarszon resten av öppningsperioden som avslutades med 17–0 i skottstatistiken och med två mål för hemmalaget.

Det första genom 18-åringen Elias Stenman som avslutade en egen uppåkning med en elegant dragning och ett skott i nättaket.

– Vi gör i det stora hela en bra hockeymatch. Kul också att Stenman sätter in oss i matchen med sin kvittering. Han är en smart hockeyspelare som gör mycket bra i det tysta, säger Skellefteåtränaren Robert Ohlsson.

Men Växjö ska aldrig räknas ut. Efter bara fem sekunders numerärt överläge slog Tobias Rieder mitt i mittenperioden in pucken till 2–2 i öppet mål på en målvaktsretur.

"Vår kedja skapar lägen"

Skellefteå behöll dock initiativet och snart kom 3–2 genom Joakim Lindström.

– Vi har ett lugn i laget och det känns bra även efter att de har gjort 2–2, säger Linus Karlsson, som gjort 2–1 i slutet av öppningsperioden och som i praktiken avgjorde matchen med sitt 4–2-mål i numerärt överläge en bit in i den tredje perioden.

– Vår kedja skapar lägen och till slut brukar den trilla in. För egen del är det förstås också kul, jag vill ju göra mål. Det är lite därför jag är här också, säger tvåmålsskytten, som nu toppar Skellefteås interna målliga tillsammans med Oscar Möller. Båda har gjort sju mål.

Trots sin långa rad av förluster före landslagsuppehållet har Skellefteå inte spelat dåligt. Den stora skillnaden den här gången var att man visade upp en helt annan attack mot motståndarmålet, samtidigt som laget offrade sig helhjärtat framför sin egen målvakt Gustaf Lindvall.

– Nu blir det skönt att åka till Leksand på lördag. Då ska vi ta tre nya poäng, säger Linus Karlsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons